""

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

CUPCAKES11
RECIPE FOR A #CHEATDAY

Tiukkaa dieettiä on vaikea jaksaa noudattaa jatkuvasti, joten tänään päätin hemmotella itseäni mustikkakuppikakuilla! Olen pysynyt sen verran hyvin terveellisessä ruokavaliossa että tänään päätin pitää ns cheatdayn. Halusin tehdä astetta terveellisempiä kuppikakkuja joten vaihdoin suklaat mustikoihin ja sokerin steviaan. Laitoin voita vähemmän kuin resepti kehoitti, sekä jätin kananmunan keltuaiset pois. Tein siis itselleni tälläisen erikoissatsin ja perheelleni raseptin mukaisen satsin. Kuppikakut onnistuivat tosi hyvin vaikka muokkasin oman reseptin. Kuorrutteena käytin mascarpone juustoa, steviaa sekä floraa. cupcakes1
HUOM! ... ja 2dl sokeria
cupcakes2
cupcakes3
Vaihe 1: Sekoita kuivat ainekset kulhoon. Jos käytät steviaa sokerin sijaan täytyy lisätä sitä oman maun mukaan. Sokeria laitetaan 2dl.
Vaihe 2: Sulata voi. Lisää sen jälken kananmunat ja maito voin sekaan. Sekoita.
Vaihe 3: (Vapaa valintainen) Jos haluat taikinan olevan tasaisen sininen niin mustikat lisätään tässä vaiheessa voin ja kananmunan sekoitukseen. Jos haluaa mustikoiden ja taikinan värien erottuvan, mustikat lisätään vasta kun kuivat ainekset ovat sekoitettu voiseokseen.
CUPCAKES4CUPCAKES5
vaihe 4: Sekoita jauhot mustikoiden, voin ja kananmunan sekaan. Käännä jauhot seokseen ja jatka sekoittamista kunnes se muuttuu taikinaksi.
CUPCAKES6cupcake7
vaihe 5:Kun taikina on tasaista täytä muffinssivuoat 2/3. Laita pelti uuniin keskitasolle 180 asteeseen. Anna paistua noin 15 minuuttia.
CUPCAKES12

vaihe 6: Kuorrutus. Sekoita 250g mascarpone juustoa ja 50g voita. Lisää tomusokeria/steviaa maun mukaan. Voit koristella kuppikakut strösselillä tai suklaalla. Itse valitsin mustikoita antaakseen hieman kosteutta.
CUPCAKES10
Yhteensä mulla meni 30min tehdä kaikki satsit ja kuorrutteet. Tein aika normaalin kokoisia muffinssin kokoisia kuppikakkuja ja sain niitä 16 kpl. En voi sanoa että nämä olisivat terveellisiä mutta yritin ainakin tehdä niistä hieman terveellisemmän version. Näiden teossa saa aikalailla vapaalla kädellä muokata reseptiä miten haluaa, sillä näissä ei ole helppo epäonnistua. Kunhan muistaa pääraaka-aineet ja korvaa esim sokerin jollain muulla vastaavalla. Mustikoiden sijaan voi laittaa suklaata taikinaan, pähkinöitä, vadelmia tai ihan mitä vaan haluaakaan. Itse tykkään kevyemmistä leivoksista jotka ovat raikkaita ja kevyitä.

Onko teillä mitään terveellisiä jälkiruokareseptejä? Tarvitsisin ideoita miten saada makeanhimon kuriin aina kun se iskee. Rakastan leipomista ja kokkailua joten jos teillä on jotain helppoja reseptejä suositeltavana niin luen niitä mielellää! (kiitos muuten blogeista joita linkkailitte, oli kiva käydä lukemassa erilaisia blogeja ja jään seurailemaan osaa niistä. Mulle saa aina suositella omia/muiden blogeja sillä etsin jatkuvasti uutta luettavaa!)

Hyvää yötä!

9 kommenttia:

  1. No tää ei kyllä oo leivonnainen, mutta pakko jakaa, koska oon itekin ihan kamala sokerihiiri!! Kun pahin makeanhimo iskee, laitan uunin päälle ja heitän parit banaanit pellille, sirottelen vaniliinisokeria ja se on siinä :-D Uunibanaanit ei oo mikään uus juttu, mutta oon jotenkin kunnolla tajunnut niiden mahtavuuden tässä vähän aikaa sitten! Nopeita, hyviä ja terveellisempiä kuin vaikka karkit, jotka on meikän mieleen .........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei kiitos tosta ideasta! En ole koskaan tullut ajatelleeksi uunibanaaneja, ainakaan tota variaatiota niistä. Iskä teki aina kun me oltiin pieniä uunibanaaneita appelsiinikaramelli kastikkeessa jätskin kera, joten en edes ole ajatellut että siitä voisi muokata terveellisen reseptin. Täytyy ehdottomasti kokeilla joku päivä! :)

      Poista
  2. The good morning -blogi on tosi hyvä ja siellä on paljon reseptejä ja kaikki terveellisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkistä, en olekaan kuullut blogista aiemmin!:)

      Poista
  3. http://nevaehnevaeh.blogspot.fi/

    Tä blogi ei nyt tähän ruokaan liity mutta muuten uskon että voisit pitää tästä. Blogissa on pääasiassa muotia, mutta myös urheilua ja muuta. Mä tykkään tosta blogista paljon ja postauksiakin tulee usein!

    VastaaPoista
  4. Tässä hyvä makeanhimovinkki: muussaa banaani haarukalla, laita joukkoon kananmunaa (sopivasti) tee vähän kun jämäkkä lettutaikina :) ja sitten jauhoja suunnilleen aina tulee 1banaani-1muna suhde. Sit sekota huolelöa ja paista pannulla! Ei maistu kauheesti banaanilta mutta tulee makeita ja letunomaisia! Kannattaa kans laittaa maustamatonta maitorahkaa siihen päälle vielä, ja tuoreita marjoja jos löytyy, käy myös hedelmät yms! Tulee ihan superhyviä ja ei oo yhtään taloussokeria tai muuta epäterveellistä! Ja valmistuksessa menee jotain 15minuuttia eli tosi nopeeta! :) kannattaa koittaa, näitä mä aina syön kun makeanhimo iskee :)

    VastaaPoista
  5. Tästä voisin suositella :)

    http://cairni.blogspot.fi/2014/01/home-made-protein-bars.html

    VastaaPoista
  6. 1 banaani
    0,4 l maitoa
    1,5 dl kaurahiutaleita
    1 tl leivinjauhetta
    0,5 dl vaniljaproteiinia
    2 kananmunaa
    1 dl mustikoita
    Pyöräytä kaikki paitsi mustikat blenderissä ja kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunissa n. 225 asteessa 10-15 minuuttia. Nauti lämpimänä tai kylmänä (mun mielestä parasta jääkaappikylmänä). Koska söin ensimmäisen version yksin vuorokaudessa (kyllä), tein heti toisen kokeilun seuraavana päivänä. Kierittelin lusikalla sulaneista mustikoista kuvioita. Siitä tuli aika hauskan näköinen. Toi resepti oli suoraan yhestä blogista ja ton leivoksen nimi taitaa olla banaanimustikkapiirakka, tosin terveellisempi sellane :)!! Toinen vinkki makeanhimoon on: leikkaa ohuita siivuja omenasta, kanelia päälle ja uuniin, niin että niistä tulee sellasia rapsakoita!! Namms! :)

    VastaaPoista